سوئیچ شبکه چیست و چه کاربردی دارد؟

سوئیچ شبکه یکی از سخت افزارهایی است که در نصب و راه اندازی شبکه مورد استفاده قرار می گیرد. در این مقاله قصد داریم شما را با این دستگاه و عملکرد آن آشنا کنیم :

سوئیچ شبکه

سوئیچ شبکه چیست؟

سخت افزار کوچکی است که قادر است در یک شبکه LAN ارتباطات شکل گرفته میان چندین دستگاه را متمرکز کند. به عبارت دیگر سوئیچ شبکه یکی از تجهیزات شبکه است که دستگاه های یک شبکه را به یکدیگر متصل می کند . سوئیچ ها معمولا پردازش و انتقال دیتا را معمولا در لایه دوم مدل مرجع OSI انجام می دهد . نوع دیگری از سوئیچ ها با نام سوئیچ لایه 3 وجود دارند که معمولا در لایه سوم یا بالاتر پردازش انجام می دهند.

مزیت ها و قابلیت های switch

مزیت های سوئیچ شبکه

  1. سوئیچ شبکه قابلیت برقراری ارتباط میان ده ها و صد ها دستگاه را به صورت مستقیم و هوشمند برای شما فراهم می کند.
  2. سوئیچ ها امکان نظارت بر عملکرد کاربران را مهیا می کند.
  3. قابلیت برقرای ارتباط با سرعت بالایی را برای شما فراهم می کند.
  4. می توانید با کمک سوئیچ پهنای باند مصرفی کاربران شبکه را مدیریت کنید.
  5. با استفاده از سوئیچ شبکه می توانید شبکه را به بخش های کوچکتر تفکیک کنید و نحوه دسترسی کاربران به بخش های مختلف شبکه را مشخص کنید.

انواع سوئیچ شبکه

سوئیچ ها در انواع مختلفی طراحی و توسط کمپانی های مختلفی از جمله سیسکو تولید شده اند که سوئیچ ها مدیریتی , سوئیچ های اترنت غیر مدیریتی , سوئیچ های Web Smart و سوئیچ های اترنت صنعتی برخی از انواع سوئیچ های شبکه هستند , که در زیر به شرح آن ها پرداخته ایم :

سوئیچ مدیریتی

یک سوئیچ شبکه مدیریتی برای configure کردن شبکه شرایطی را محیا می کند که قدرت شناسایی و مدیریت عملکرد ها را دارا می باشد. این موضوع در شناسایی مشکلات نقش مهمی دارد. زمانی که شما در شبکه خود ترافیک multi-cast دارید و در صورت خرابی هزینه های بالایی گریبان گیر شما خواهد بود استفاده از سوئیچ های شبکه مدیریتی به شما پیشنهاد می شود. توجه داشته باشید که سوئیچ شبکه خود را متناسب با برنامه های خاصش انتخاب کنید به عنوان مثال سوئیچ های صنعتی اترنت به دلیل اعتمادی که در سخت ترین شرایط برای شبکه فراهم می کنند , در یک محیط صنعتی ناهمگون تضمین بیشتری برای شبکه ایجاد می کند.

برخی از ویژگی های سوئیچ های مدیریتی عبارتند از اینکه :سوئیچ های مدیریتی به عنوان یک گروه قابلیت مدیریت شدن دارند. این سوئیچ ها از ویژگی SNMP از طریق Agent های جاسازی شده پشتیبانی می کنند. دارای ویژگی های VLAN و LACP می باشند که یک شبکه قابل اطمینان با سرعت بالا را برای شما فراهم می کنند. سوئیچ های شبکه مدیریتی ویژگی QOS را دارا می باشند که سبب می شود سوئیچ پهنای باند زیرمجموعه های داده را در اولویت قرار دهد. و پهنای باند بیشتری را به شبکه اختصاص می دهد و اطمینان حاصل می شود که آی پی داده بی نقص وارد شود و داده سنسور را با حداقل پهنای باند و بی وقفه به دست بیاورند. در صورتی که نیاز باشد می توانید پیکربندی سوئیچ های مدیریتی را تغییر دهید.

سوئیچ های اترنت صنعتی

سوئیچ های صنعتی معمولا برای بررسی اتصالات متفاوت یک شبکه مانند : نظارت و بررسی عملکرد دوربین های امنیتی , توزیع انرژی در شعب الکتریکی و …. مورد استفاده قرار می گیرند.این گونه سوئیچ ها معمولا اتصالات شبکه را میان محیط صنعتی و برنامه و Application های شرکت محیا می کند. سوئیچ های اترنت صنعتی معمولا استفاده صنعتی دارند.

سوئیچ شبکه صنعتی به صورت طراحی شده اند که بتوانند شرایط سخت مانند : دماهای بالا , شرایط سخت از موقعیت مکانی در طبقات مختلف یک شرکت تا کنترل ترافیک را متحمل شوند و دوام بیابند.

پیکربندی تنظیمات در حالت VLAN یکی از ویژگی های پر استفاده و پر کاربرد در شرایط و محیط های سخت می باشد. این قابلیت شرایطی را محیا می کند که ابزار هایی که در یک دپارتمان کار می کنند , از نظر منطقی و IT یک گروه در نظر گرفته شوند و ترافیک را میان این گروه ها مدیریت می کنند به صورتی که اطلاعات مهم و حیاتی قادر باشند بدون تاخیر به محل مختص خود دسترسی پیدا کنند. و موجب بالا رفتن امنیت شبکه شوند.

سوئیچ اترنت غیرمدیریتی

 اینگونه سوئیچ های شبکه به پیکربندی نیاز ندارند و بعد از وضل شدن به پریز برق و روشن شدن شروع به کار می کنند و به تنظیمات پیچیده نیاز ندارند. همچنین قابلیت مدیریت و نظارت و پیکربندی از راه دور را ندارند. اینگونه سوئیچ ها هزینه پایینی دارند و معمولا در شبکه های کوچک و کارهای موقت که به شبکه های بزرگ متصل اند مورد استفاده قرار می گیرند. این سوئیچ ها به ابزارهای اترنتی اجازه تعامل با یکدیگر را می دهند و شرایطی را محیا می کنند که اتصال به شبکه و تبادل اطلاعات به محل های لازم امکان پذیر شود.

این سوئیچ ها پیکربندی ثابتی دارند که غیر قابل تغییر می باشند. بنابراین نیازی به اولویت بندی packet ها نمی باشد. سوئیچ های غیر مدیریتی می توانند در desktop یا رک جایگذاری شوند. این سوئیچ ها برای اتصال های سوئیچینگ ارزانتر می باشند.

سوئیچ شبکه web smart

webmanaged یا smart نام دیگر سوئیچ شبکه web smart می باشد. این سوئیچ ها گزینه ی مناسبی برای شبکه های متوسط می باشند که به مدیریت نیاز دارند. این سوئیچ ها قابلیت دسترسی به مدیریت سوئیچ را مانند نظارت بر پورت ها , vpn و تجمع لینک را به کمک رابط وب ساده از طریق مرورگر وب جاسازی شده ارائه می کنند. اینگونه سوئیچ شبکه معمولا توانایی مدیریت CLI یا SNMP را ندارند. سوئیچ های وب اسمارت معمولا به صورت تک به تک مدیریت می شوند و قابلیت مدیریت گروهی را ندارند.

اگرچه این سوئیچ ها نسبت به سوئیچ های مدیریتی کامل ویژگی های و امکانات کمنری دارند اما این سوئیچ ها امروزه پیشرفته تر و هوشمند تر شده اند و اکثر قابلیت های سوئیچ های مدیریتی کامل را دارا می باشند و ارائه می دهند.

بررسی تفاوت های سوئیچ , روتر و هاب

تفاوت روتر با سوئیچ شبکه

روتر ها دستگاهی هایی هستند که از نظر عملکرد کاملا متفاوت از سوئیچ شبکه و هاب هستند.مهم ترین تفاوت روتر با سوئیچ و هاب که وظیفه ی اصلیشان چگونگی تحویل یک بسته داده در شبکه می باشد روتر ها وظیفه ی یافتن بهترین مسیر برای ارسال بسته های داده می باشد . بسته های دیتا علاوه بر خود داده شامل آدرس مقصدشان می باشند که روتر مقصد را خوانده و بهترین مسیر را انتخاب می کند. به علاوه با استفاده از سوئیچ قادر خواهید بود یک آدرس IP را بین کامپیوترهای موجود در شبکه مجلی به اشتراک گذارید. این قابلیت به هیچ وجه توسط هاب و سوئیچ در دسترس نمی باشد.

تفاوت روتر و سوئیچ و هاب

تفاوت سوئیچ شبکه با هاب

با استفاده از هاب، یک فریم به صورت همگانی بین همه دستگاه هایی که در شبکه وجود دارند پخش می شود. در واقع برای هاب مهم نیست که مقصد فریم دقیقا کدام یک از این دستگاه ها می باشد. ضمن اینکه هرگاه یک کامپیوتر اقدام به ارسال داده می کند برای اینکه در شبکه از ازدحام داده ها جلوگیری شود، تمامی پهنای باند به آن اختصاص داده می شود و این که شبکه هایی که از هاب استفاده می کنند قادر به ارسال و دریافت داده به طور همزمان نمی باشند از هاب معمولا در شبکه های خیلی کوچک خانگی استفاده می کنند.اما سوئیچ شبکه می تواند با نگهداری آدرس سخت افزاری کارت شبکه هر کدام از کامپیوترهای موجود در شبکه , به آسانی مقصد هر یک از فریم ها و بسته های دیتا را تشخیص بدهد و آن ها را روانه مقصد کند. برخلاف هاب, در سوئیچ هر کدام از کامپیوتر ها و دستگاه های موجود در شبکه می توانند هر زمانی که بخواهند و مورد نیازشان باشد به پهنای باند دسترسی داشته باشند.

لطفا جهت اطلاع از خدمات شبکه با شماره 02133816490 و 09195330535 تماس بگیرید.

نوشتهٔ قبلی
روتر چیست؟ – انواع روتر
نوشتهٔ بعدی
کارت شبکه چیست؟ – انواع کارت شبکه

دسته‌ بندی مطالب

فهرست