در این مقاله قصد داریم شما را با تعریف کارت شبکه , عملکرد این سخت افزار پر کاربرد , انواع آن و نقش مهمی که در نصب و راه اندازی شبکه های کامپیوتری ایفا می کند , آشنا کنیم.

کارت شبکه چیست؟

NIC یا کارت شبکه مخفف شده عبارت Network Interface Card می باشد , همانطور که از نامش پیداست کارت شبکه واسطی میان کامپیوتر و شبکه می باشد.(کارت شبکه در شبکه های بی سیم واسط میان شبکه و سیستم رایانه ای می باشد و در شبکه های وایرلس واسطی میان کامپیوترها و امواج الکترومغناطیسی می باشد). این سخت افزار در بیشتر رایانه ها بخشی از مادربرد اصلی را تشکیل داده است به عبارت دیگر این کامپیوتر ها , کارت را به صورت Built – In در خود جای داده اند. و اما در سایر رایانه ها می توان این سخت افزار را برای بهبود عملکردشان به آن ها اضافه کرد. کارت های شبکه در تمامی شبکه های کامپیوتری اهم از شبکه های کابلی یا بی سیم , wifi یا اترنت , PC , لپ تاپ , سرور ها و …. نقش مهمی را ایفا می کنند.

به زبان ساده تر می توان گفت کارت های شبکه برای اتصال یک سیستم رایانه ای به اینترنت یا شبکه های محلی طراحی و ساخته شده است. به علاوه این سخت افزار می تواند روی تمامی دستگاه های هوشمند از جمله : کامپیوتری , لپ تاپ , یخچال , لباسشویی و … نصب و اجرا شود. به زبان عام باید گفت بدون این قطعه قادر نخواهید بود به اینترنت یا شبکه های محلی متصل شوید در حقیقت نیاز دارید برای اتصال به شبکه و استفاده از امکانات و خدمات شبکه مجموعه از کارت شبکه استفاد کنید.

کارت شبکه چیست؟

کارت شبکه چیست؟

سخت افزار کارت شبکه به چه صورت است؟

کارت شبکه نیز مانند سایر سخت افزار ها از اجزای مختلفی تشکیل شده است که در این بخش قصد داریم اجزای سازنده ی آن را برای شما تشریح کنیم:

کارت شبکه (در اینجا منظور کارت های شبکه اکسترنال می باشد) از قسمت های مختلفی من جمله :# چیپ مرکزی (وظیفه این قطعه برقراری ارتباط میان سیگنال های الکتریکی دریافتی یا ارسالی از کابل شبکه و همچنین  آی سی کنترلراسلات PCI می باشد.) , # حافظه EEPROM (که برای ذخیره سازی مک آدرس ها یا آدرس های فیزیکی مورد استفاده قرار می گیرد.) , # چیپ برای برقراری ارتباط با رایانه , # یک یا دو ترانسفورمر برای برای حذف و خنثی کردن نویز ها و مطابقت دادن امپدانس , # یک پورت LAN یا جک RJ-45 , # چراغ وضعیت کارت LAN که از یک یا دو عدد LED تشکیل شده است , # آی سی رگولاتور دوگانه منفی و مثبت , تشکیل شده است که در تصویر زیر قابل مشاهده می باشد.

کارت شبکه

کارت شبکه

رایج ترین انواع کارتهای شبکه از نظر سخت افزاری کارت های وایرلس (Wireless) و Wired می باشند. کارت  wireless از تکنولوژی بی سیم برای دسترسی به شبکه استفاده می کنند این نوع از کارت های شبکه دارای یک الی 2 آنتن هستند که از کارت خارج می شود. برخلاف کارت وایرلس , کارت Wired دارای یک پورت RJ-45 است و یک کابل اترنت دارد که به انتهای آن وصل شده است . این ساختار ساده داخلی باعث شده است نسبت به کارت شبکه وایرلس کم حجم تر باشند.خروجی کارت شبکه مثل باقی پورت ها از پشت کیس قابل رویت است , همچنین خروجی آن در لپ تاپ در طرفین واقع شده است.

اصلی ترین وظایف کارتهای شبکه

این سخت افزار وظایف متعددی دارد و در ارسال اطلاعات به شبکه و دریافت داده از آن نقش و مهم و حیاتی را ایفا می کند. در بخش به بیان مهم ترین وظایف یک کارت شبکه می پردازیم:

  1. دریافت اطلاعات و انتقال آن ها : اصلی ترین و مهم ترین وظیفه کارت شبکه انتقال و دریافت اطلاعات می باشد. همینطور تولید و ارسال سیگنال های مناسب روی شبکه و دریافت سیگنال های موجود در شبکه از دیگر وظایف این سخت افزار کاربردی است.
  2. کپسوله کردن اطلاعات و داده ها : یکی از وظایف کارت شبکه کپسوله کردن داده ها می باشد. کارت شبکه قبل از انتقال داده ها می بایست داده ها را که توسط پروتکل لایه شبکه تولید شده اند در فریمی کپسول کنند. و سپس آن ها را انتقال دهند.
  3. کدگذاری کردن سیگنال ها و یا رمزگشایی آن ها : از دیگر وظایف کارت شبکه می توان به کدگذاری و رمزگشایی سیگنال ها اشاره کرد. کدگذاری به این معناست که کارت شبکه اطلاعات باینری تولید شده را به بارهای الکتریکی تبدیل می کند , یعنی ولتاژ های الکتریکی , پالس های نور یا هر نوع سیگنالی که رسانه شبکه استفاده می کند.
  4.  بافر کردن داده ها از وظایف کارت شبکه : کارت های شبکه در یک زمان تنها قادر هستند یک بسته یا فرم داده را روی شبکه قرار دهند و ارسال یا دریافت کنند. کارت های شبکه در خودشان بافری دارند که آنها را قادر می سازد  هنگام آماده شدن یک فریم برای پردازش , دیتا هایی که از طرف کامپیوتر یا شبکه دریافت می کنند را در خود ذخیره کنند.

انواع کارت های شبکه

کارت های شبکه انواع مختلفی دارند که بر اساس سرعت انتقال , نحوه  اتصال به مادر برد , روش دسترسی و … دسته بندی می شوند در ادامه قصد داریم انواع کارت شبکه جانبی را به شما معرفی کنیم (منظور از کارت های جانبی کارت هایی هستند که از بیرون به کامپیوتر , لپ تاپ و … متصل می شوند.)

کارت شبکه کابلی

کارت شبکه کابلی

کارت LAN سیمی در واقع به صورت اینترنال نصب می شود , یعنی باید داخل کیس و روی اسلات PCI Express قرار داده شود . در گذشته روی اسلات PCI قرار می گرفت که سرعت کمتری داشت و محدودیت های زیادی ایجاد می کرد.

کارت شبکه وایرلس

کارت شبکه وایرلس

این نوع از کارتها معمولا در تجهیزات خانگی مانند لپ تاپ کامپیوتر , موبایل و غیره وجود دارند. یکی از دلایل رواج استفاده از کارت های وایرلس راحتی در استفاده آن ها می باشد. این نوع از کارتهای شبکه برای برقراری ارتباط نیاز به بستر وایرلسی دارند. و از طریق وای فای سیگنالها را دریافت و ارسال می کنند. از معایب این نوع کارت شبکه می توان به پایین بودن پهنای باند و امنیت اشاره کرد ولی برای استفاده روزمره و شبکه های خانگی گزینه مناسبی هستند.

کارت شبکه USB

کارت شبکه USB

این نوع از کارتهای شبکه هم به صورت کابلی و هم وایرلس در بازار موجود می باشند. این کارت ها در مواقع متعددی از جمله لپ تاپ های قدیمی که کارت شبکه شان خراب شده است , یا سیستمی که به کارت شبکه ی دیگری نیاز دارد  و … نیازتان را رفع می کند. نصب کارت های USB بسیار ساده است و تنها کافی است بعد از اتصال به دستگاه درایور آن را نصب کنید و به شبکه متصل شوید.

بزرگترین تولید کنندگان کارتهای شبکه در دنیا

شرکت های تولید کننده ی کارت شبکه تعداد انگشت شماری هستند که در ادامه به معرفی آنها پرداخته ایم:

معمولا کارت های شبکه در دو مرحله تولید می شوند در مرحله اول چیپ کنترلی ساخته می شود که مهم ترین بخش کار است و در وهله ی دوم برد الکترونیکی طراحی و ساخته می شود(می توانند توسط شرکت های چینی ساخته شوند.) که در این بین مهم ترین بخش کار , تولید چیپ کنترلی است که توسط شرکت های مطرحی مانند اینتل , PROXIM , RALINK , Broadcom , LSI , Atheros , Winbond , VIA , ASIX , QUALCOMM و Realtek تولید می شود. و اما در ادامه به معرفی شرکت هایی که خود کارت شبکه را تولید می کنند می پردازیم:

  1. ZOOM
  2. TP-Link
  3. USRobotic
  4. StarTech.com
  5. Raza Microelectronics
  1. Gigabyte Technology
  2. JCG
  3. Ralink
  4. Netgear
  5. SMC Networks
  1. D-Link
  2. Atheros
  3. IBM
  4. Intel
  5. Linksys
  1. ASUS
  2. 3COM
  3. CNet
  4. Cisco
  5. Belkin

پر فروش ترین کارت های شبکه در ایران

پرفروش ترین این کارت ها در ایران D-Link , TP-Link و ASUS هستند . البته می توان گفت کارت ها و چیپ ست های شبکه Intel نیز در نوع خود بهترین هستند. در نظر داشته باشید که هنگام خرید کارت شبکه علاوه بر شرکت سازنده , به سرعت (سرعت کارت شبکه از نکاتی است که باید به آن توجه ویژه ای کرد , اما در نظر داشته باشید سرعت کابل های شبکه به تنهایی تعیین کننده سرعت اینترنت نیست , سرعت اینترنت علاوه بر کارت شبکه به موارد دیگری از جمله سرعت بسته اینترنتی و پهنای باند بستگی دارد.) و نوع رابط آن توجه کنید .

مشاورین فناوری اطلاعات چینود ارائه دهنده خدمات شبکه (خدمات اکتیو و پسیو شبکه ) , پشتیبانی شبکه , امنیت شبکه و … می باشد. تماس و دریافت مشاروه شبکه از طریق شماره تلفن : 02133816490 – 09195330535

نوشتهٔ قبلی
سوئیچ شبکه چیست و چه کاربردی دارد؟
نوشتهٔ بعدی
مودم چیست ؟ و انواع مودم

دسته‌ بندی مطالب

فهرست