کارشناس پشتیبانی شبکه کیست و چه وظایفی دارد؟

کارشناس پشتیبانی شبکه یکی از مهم ترین اعضای یک شرکت پشتیبانی شبکه است که باید به موارد زیادی در استخدام و به کار گیری آن ها توجه کرد که در ادامه به آنها پرداخته شده است.

وظایف کارشناس پشتیبانی شبکه چیست؟

یک کارشناس پشتیبانی شبکه وظیفه نگهداری از سرورها , رایانه ها , تجهیزات شبکه و نرم افزارهای نصب شده در شبکه را به عهده دارد تا مانع از قطع شبکه شود و قادر به رفع مشکلات کاربران یا کارمندان مجموعه باشد . اگر از نوع کسب و کارها صرف نظر کنیم وظیفه ی یک کارشناس پشتیبان شبکه بررسی مداوم اتصال  شبکه است و حصول اطمینان از اینکه شبکه پاسخگوی نیازهای آن مجموعه است یا خیر؟. وظایفی که بر عهده ی کارشناس پشتیبانی شبکه قرار داده می شود با توجه به سطح اختیارات ایشان متفاوت است و ممکن است از نصب یک سیستم یا نرم افزار گرفته تا تغییر زیرساخت شبکه ی یک شرکت متفاوت باشد.

کارشناس پشتیبانی شبکه

وظایف کارشناس پشتیبانی شبکه می تواند با توجه به وسعت و بزرگی کار (اندازه شبکه) تغییر کند . به عنوان مثال اگر ایشان در مجموعه ی بزرگی مشغول به کار می باشد مسئول نگهداری و پشتیبانی بخشی از شبکه است . به این دلیل که به علت حجم کاری بالا در سازمان های بزرگ به تنهاییی قادر به نگهداری و عیب یابی شبکه نمی باشد . و اگر در شرکت کوچکی شاغل می باشد مسئول کل شبکه است و ضبط و ربط کلیه ی مسائل بر عهده ی ایشان می باشد .

کارشناس پشتیبانی شبکه چه کارهایی را باید انجام دهد؟

  1. باید داده ها را تجزیه و تحلیل کند و متناسب با آنها سرویس های مورد نظر را پیاده کرده و از ظرفیت کافی سرور ها و حافظه های جانبی و دیسک ها مطمئن شود .
  2. تنظیمات و پیکربندی های مربوط به امنیت شبکه را اجرا کند و سطوح دسترسی کاربران را مشخص نماید .
  3. پیکربندی تجهیزات شبکه مانند روتر ها , سوئیچ ها , سرور ها و ….
  4. تهیه بکاپ و یا نسخه پشتیبان از داده های شبکه به طور منظم
  5. ارزیابی عملکرد شبکه و بررسی سرعت دستیابی به داده ها
  6. عیب یابی شبکه و رفع آنها برای جلوگیری از ایجاد اختلال در شبکه

میزان تحصیلات یک کارشناس پشتیبانی شبکه

برای کسی که پشتیبانی شبکه را به عنوان شغل آینده ی خود برگزیده است بهتر است تا تحصیلات مرتبط با زمینه ی کاری خود مانند کلیه گرایش های رشته ی مهندسی کامپیوتر «سخت افزار , نرم افزار , فناوری اطلاعات ( IT ) , علوم کامپیوتر و …» داشته باشد و یا در این رشته ادامه تحصیل دهد. ولی مهم ترین نکته ای که در موفقیت یک کارشناس پشتیبانی شبکه تاثیر گذار می باشد دارا بودن دانش و مهارت فنی از طریق گذراندن دوره های لازم می باشد, همچنین چنین شخصی باید تسلط کامل روی کار و تجربه ی کافی در زمینه خدمات شبکه داشته باشد. در کنار موارد یاد داشته تسلط نسبی به زبان انگلیسی کمک زیادی به یک کارشناس شبکه خواهد کرد.

یک کارشناس پشتیبانی شبکه چه مهارت هایی باید داشته باشد؟

شخصی که مایل به فعالیت در حوزه ی خدمات شبکه می باشد لازم است برای موفقیت در این زمینه تلاش کند و مهارت های خود را تقویت کند . این مهارته ها شامل مجموعه ای از مهارت های فردی و فنی می باشد که برخی از آنها ذاتی , برخی دیگر از طریق تجربه و بعضی نیز از راه گذراندن دوره های لازم به دست می آیند. که در زیر تعدادی از آن ها را به اختصار آورده ایم:

مهارت های فردی

این توانایی ها نقش به سزایی در موفقیت کارشناس پشتیبانی شبکه ایفا می کنند و نیاز است تا آن ها را در خود پرورش دهد.

  1. از قدرت تصمیم گیری به موقع و درست در شرایط حساس برخوردار باشد.
  2. از مهارت های ارتباطی و یا روابط عمومی بالایی برخوردار باشد.
  3. دقت و تمرکز زیادی داشته باشد.
  4. توانایی آموزش به دیگران را داشته باشد.
  5. به کار در حوزه فناوری اطلاعات علاقه مند باشد.
  6. قدرت مدیریت و حل مشکلات را داشته باشد.
  7. توانایی به روزرسانی دانش خود را داشته باشد.

مهارتهای فنی

کارشناس پشتیبانی شبکه می تواند با توجه به نیاز کاری و علاقه خود در هر یک از حوزه های زیر وارد شده و کسب مهارت کند.

  1. تسط کامل به + Network
  2. تسلط و آشنایی با مفاهیم ماکروسافت
  3. تسلط و آشنایی با مفاهیم سیسکو
  4. تسلط بر مباحث مربوط به امنیت شبکه
  5. آشنایی با نصب و راه اندازی تجهیزات شبکه
  6. آشنایی با نرم افزار های کاربردی
  7. تسلط به سخت افزار کامپیوتر

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه خدمات شبکه و دریافت مشاوره شبکه به صورت رایگان می توانید از طریق شماره های 02133816490 و یا 09195330535 به صورت تلفنی و یا از طریق پیام رسان واتساپ با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

نوشتهٔ قبلی
کابل شبکه چیست؟ – انواع کابل شبکه
نوشتهٔ بعدی
نصب دوربین مداربسته
فهرست