کارشناس امنیت شبکه کیست و چه وظایفی دارد؟

کارشناس امنیت شبکه یکی از مشاغل مرتبط با علوم رایانه و حوزه شبکه های کامپیوتری می باشد. تمامی سازمان ها و مشاغلی که از خدمات شبکه های کامپیوتری بهره می برند و یا به عبارتی اقدام به نصب و راه اندازی شبکه کرده اند جهت تامین امنیت شبکه و امنیت اطلاعات خود (که پایه و اساس هر کسب و کاری را تشکیل می دهند) نیاز به استخدام و حضور یک کارشناس امنیت شبکه را در مجموعه خود دارند. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم به معرفی این شغل , وظایف , تخصص ها و مهارتهای یک کارشناس امنیتی بپردازیم. با ما همراه باشید.

کارشناس امنیت شبکه کیست

تعریف شغل کارشناس امنیت شبکه

کارشناس امنیت شبکه یک ردیف شغلی در حوزه شبکه های کامپیوتری می باشد که با مجموعه ای از عوامل تهدید کننده شبکه و اطلاعات سر و کار دارد.این فرد تلاش می کند با تکیه بر هوش و تخصص خود و با استفاده از تکنیک ها و ابزار های امنیتی لازم , حفاظت از شبکه , داده ها و اطلاعات مهم سازمان و شرکت های کوچک و بزرگ در برابر دسترسی های غیرمجاز , حملات عمدی و دزدی را تامین کند و امنیت شبکه و اطلاعات را حفظ و ارتقاء بخشد.

برخی از مواردی که شبکه های کامپیوتری و مهم تر از آن اطلاعات یک مجموعه را تهدید می کند عبارت است از :

  • # هک شبکه و اطلاعات مهم مجموعه
  • # نفوذ ویروس ها, ابزارهای جاسوسی و تروجانها
  • # حملاتی که منجر به توقف یک سرویس یا خدمات یا برنامه در مجموعه می شود.
  • # حملاتی که باعث پر شدن سیستم های موجود در شبکه با اطلاعات بی استفاده می شود و در نهایت آنها را متوقف می کند.
  • # دسترسی به اطلاعات محرمانه
  • # هدایت کاربران شبکه به سمت وبسایت های جعلی از طریق آدرس های سایت اصلی
  • # و ….

اصلی ترین وظیفه یک کارشناس امنیت , حفاظت از شبکه در برابر نفوذ ویروس ها و مخرب ها و تامین امنیت اطلاعات و حفط محرمانگی آنها می باشد. با توجه به موارد ذکر شده لازم است بگوییم که این شغل از حساسیت های بالایی برخوردار است و بالطبع فشار کاری بالایی دارد. در نتیجه فردی صبور و دقیق و با روحیه مسئولیت پذیری بالا را می طلبد.

مهارت ها و توانایی های کارشناس

مهارت های کارشناس امنیت اطلاعات و شبکه

یک کارشناس امنیت شبکه ضروریست که به مباحث مربوط به سیستم های مدیریت امنیت اطلاعات مسلط باشد. همچنین بر سرویس های امنیتی مانند فایروال ها و IDP تسلط کامل داشته باشد , به مفاهیم ارزیابی امنیتی و تست نفوذ (CEH) اشراف کامل داشته باشد. نسبت به مسائل مربوط به امنیت شبکه و سرور آگاهی و تخصص کامل داشته باشد.

یک کارشناس امنیت شبکه باید توانایی انطباق دانش و مهارت خود را با علم روز دنیای امنیت و شبکه داشته باشد , قدرت درک اطلاعات و مباحث محرمانه داشته باشد , این شخص باید توانایی حل مسائل را از ابعاد مختلف , با توجه به فشار کاری بالا داشته باشد باید صبور باشد و در نهایت روحیه فعال همکاری داشته باشد و قدرت مشورت و تبادل نظر با سایر همکاران خود را داشته باشد.

 یک کارشناس امنیت چه وظایفی دارد؟

به دلیل حساسیت های بالایی که شغل کارشناس امنیت شبکه دارد ضروری دانستیم شرح وظایف آنها را یاداور شدیم تا بتوانید زمان استخدام با دید بهتر و با اطلاعات کاملتری عمل کنید و یا در صورت گرایش به این شغل نسبت به وظایف و مسئولیت های خود آگاهی کاملی داشته باشید:

  • شرح وظایف کارشناس امنیت اطلاعات و شبکه

    بررسی کامل ساختار شبکه , سخت افزار ها و نرم افزار های موجود در شبکه , داده ها و … به منظور تسلط کامل بر شبکه برای تامین امنیت شبکه

  • null
    طراحی شبکه مطابق استانداردهای روز امنیتی
  • null

    ارائه مجموعه کاملی از راهکارها برای تامین امنیت یک شبکه در لایه های مختلف

  • null
    راه اندازی تجهیزات امنیتی و نظارت دائم بر عملکرد آنها
  • null
    شناسایی و بررسی باگ ها و نقاط ضعف موجود در شبکه و تلاش برای رفع آن ها
  • null
    بررسی مواردی که ممکن است امنیت شبکه را تحدید کند (مانند حملات ویروس ها و مخرب ها و …) و ارائه راهکارهایی برای جلوگیری از آن ها
  • null
    بروزرسانی دانش و تخصص فنی در زمینه امنیت شبکه توسط کارشناس امنیت شبکه و اطلاعات و فراهم آوردن شرایطی برای پیاده سازی آنها
  • کارشناس امنیت شبکه چه وظایفی دارد
    نصب و راه اندازی آنتی ویروس روی سخت افزارهای موجود در شبکه جهت جلوگیری از نفوذ ویروس
  • وظایف کارشناس امنیت شبکه
    تهیه گزارش و مستنداتی از وضعییت سلامت شبکه و ارائه به مدیران و کارفرمایان
  • null
    صبوری و توانایی انجام کارهای محول شده در تایم مقرر
  • null
    ارزیابی و بررسی ریسک سیستم های موجود در شبکه و گسترش و پیاده سازی برنامه هایی برای کاهش تهدیدات بالقوه
  • null
    مهارت حل مسئله و مدیریت پروژه
  • null
    داشتن اعتماد به نفس و رویکرد فعال در تصمیم گیری

تحصیلات مورد نیاز برای این شغل

تحصیلات کارشناس امنیت شبکه

عموما حداقل تحصیلات برای استخدام یک کارشناس امنیت شبکه , مقطع کارشناسی در رشته های مهندسی کامپیوتر (گرایش سخت افزار و نرم افزار) , علوم کامپیوتر , فناوری اطلاعات (IT) و … می باشد اما یادآوری این نکته ضروری است که تنها داشتن تحصیلات دانشگاهی برای موفقیت در این زمینه کافی نیست به دلیل اینکه موارد فنی و عملیاتی در دانشگاه ها آموزش داده نمی شود. متقاضیان این ردیف شغلی باید دوره های تخصصی امنیت را سپری کنند , کار با ابزارها را یاد بگیرند و در این زمینه تجربیات کافی را کسب کنند.

در برخی موارد و در گروهی از مشاغل حساس دیده شده است که برای استخدام کارشناس نسبت به تحصیلات دانشگاهی توجهی نمی شود و تنها مهارت و تخصص فنی فرد و تجربه ی کاری او مد نظر می باشد. باید گفت که موارد ذکر شده برای استخدام کارشناس امنیت شبکه قطعی نمی باشد و ممکن است با توجه به نوع کسب و کار , پست و سمت شغلی و … تغییر یابد.

شرکت مشاورین فناوری اطلاعات چینود فعالیت خود را به صورت رسمی از سال 1395 با هدف ارائه خدمات شبکه مانند نصب و راه اندازی شبکه , پشتیبانی شبکه , خدمات امنیت شبکه و مانیتورینگ شبکه , راه اندازی VOIP و … آغاز کرده است و موفق شده است با لطف و عنایت خداوند متعال رضایت مشتریان خود را جلب کند در صورت تمایل برای دریافت خدمات و یا مشاوره رایگان می توانید با شماره های 02133816490 و 09195330535 از ساعت 7 الی 22 در تمامی ایام هفته حتی روز های تعطیل تماس بگیرید.

نوشتهٔ قبلی
راه اندازی فایروال کریو
نوشتهٔ بعدی
مجازی سازی شبکه

دسته‌ بندی مطالب

فهرست