رک شبکه چیست؟ – انواع رک شبکه – اهمیت استفاده از رک شبکه

رک شبکه

تعریف رک شبکه

رک شبکه یکی از عمومی ترین تجهیزاتی است که در زیرساخت شبکه های کامپیوتری استفاده می شود. رک یک محفظه ی فلزی (عموما از جنس استیل یا آلومینیوم می باشد. ) است که از تجهیزات شبکه مانند سرور , سوئیچ , روتر , پچ پنل , UPS , کابل شبکه و … محافظت و نگهداری می کند. رک شبکه علاوه بر حفاظت فیزیکی تجهیزات (حفاظت در مقابل ضربه و فشار ) به منظور تهویه هوا نیز مورد استفاده قرار می گیرند. تجهیزات شبکه اصولا در اندازه های استاندارد طراحی و تولید می شوند تا بتوان آن ها را درون رک ها جاگذاری کرد.

دلایل اهمیت استفاده از رک شبکه

  1. رک ها به دلیل حفاظت از تجهیزات در برابر تغییرات دما , فشار و ضربه , رطوبت و … باعث افزایش طول عمر آن تجهیزات می شوند.
  2. فن های موجود در رک شبکه به تهویه هوای اطراف تجهیزات و خنک شدن آن ها کمک می کند.
  3. استفاده از رک کمک می کند تجهیزاتی که شما برای نصب و راه اندازی شبکه استفاده کرده اید مقدار فضای کمتری را اشغال کند.
  4. استفاده از رک و پچ پنل به طور همزمان کمک می کند که در ایستگاه کاری خود کابل کشی مرتب , منظم و اصولی داشته باشید.
  5. رک شبکه امنیت تجهیزات شبکه شما را افزایش می دهد. (با جلوگیری از به سرقت رفتن آن ها و محدود کردن دسترسی افراد متفرقه)
اهمیت استفاده از رک شبکه

انواع رک شبکه

رک ها بر اساس روش نصب آن ها به دو دسته رک های دیوار و رک های ایستاده تقسیم می کنند . که در ادامه شما را با مشخصات و ویژگی های هر یک آشنا می کنیم.

رک دیواری

رک دیواری به رک هایی گفته می شوند که روی دیوار نصب می شوند , این نوع از رک ها معمولا در شبکه های کوچک یا بخشی از یک شبکه بزرگ استفاده می شوند. رک های دیواری در ابعاد مختلفی (طول , عرض و ارتفاع مختلفی ) تولید می شوند. ارتفاع رک ها با واحدی به نام یونیت ( هر یونیت معادل 44/45 میلی متر است) اندازه گیری می شود. رک شبکه دیواری در ارتفاع های 4 یونیت , 5 یونیت , 6 یونیت , 7 یونیت , 9 یونیت , 12 یونیت و … موجود می باشند.

در مورد عمق رک ها لازم است بگوییم که عمق رک شبکه را متناسب با ابعاد تجهیزاتی که قرار است در آن قرار گیرد انتخاب کنید. رک های موجود در ایران معمولا عمق هایی با اندازه 30 , 32 , 35 , 40 , 45 و 60 سانتی متر دارند. و در نهایت عرض رک های دیواری مطابق استاندار باید 60 سانتی متر باشد. رک های دیواری دارای سه نوع درب تماما شیشه ای , شیشه ای با فریم فلزی و شیشه ای با زوار فلزی تولید می شوند و در بازار موجود می باشند.

رک دیواری

رک ایستاده

این نوع از رک شبکه معمولا در دیتاسنتر ها و شبکه های بزرگ که تجهیزات و کابل کشی زیادی دارند , استفاده می شود. زیر این رک ها چرخ هایی تعبیه شده است که با کمک آن روی زمین قرار می گیرند و قابلیت چرخ 180 درجه را دارند. برای سهولت در استفاده و دسترسی راحت به تجهیزات داخلی در همه ی جهات آن درب هایی قرار داده شده است. رک های ایستاده معمولا در ارتفاع های 24 یونیت , 30 یونیت , 36 یونیت , 42 یونیت , 45 یونیت و … و عمق های 60 , 80 , 100 و … سانتی متر تولید شده اند. این نوع رک شبکه قابلیت تحمل وزن بالایی دارندهمینطور ظرفیت نصب 1 تا 4 فن برای خنک سازی و تهویه هوا دارند. همینطور امکان نصب پاور ماژول با پورت های زیاد دارند.

رک ایستاده

اجزای تشکیل دهنده رک شبکه

یکی از برجسته ترین ویژگی رک شبکه , ماژولار بودن آن است به این معنی که و می‌توان متناسب با نیاز اجزا و متعلقاتی را به آن اضافه کنید. که در ادامه به تشریح این اجزا که هر یک کاربرد کاصی دارند پرداخته ایم.

کیس رکمونت

تنها تفاوت این نوع از کیس ها با کیس های معمولی در این است که می توان آن را درون رک شبکه نصب کرد. از این کیس ها برای سرورهای اختصاصی که در رک ها قابل نصب هستند استفاده می‌ کنند. کیس رکمونت در ارتفاع های 3 یونیت و 4 یونیت و با پاورهایی تا 400 وات تولید می‌ شوند و شبکه های کامپیوتری را منعطف تر می کنند.

کیس رکمونت
فن رک شبکه

فن رک

در رک شبکه روی سقف و کناره آن قسمت هایی برای نصب فن تعبیه شده است که قابلیت نصب 1 تا 4 فن را دارند . به علاوه این توانایی را دارند که با نصب یونیت فن تعداد بیشتری فن روی آن نصب کرد. هر یونیت فن  2، 4 یا 6 فن دارد که با ولتاژ 220 ولت کار می‌ کنند.

 

بلانک پنل

برای پوشش فضای خالی رک از بلانک پنل استفاده می‌شود تا مانع از آسیب دیدن تجهیزات داخلی رک شبکه شود. یکی دیگر از کاربرد های این دستگاه ایمنی بیشتر تجهیزات از طریق جلوگیری از دسترسی به تجهیرات حساس می باشد.

 
بلانک پنل رک شبکه
پاور ماژول

پاور ماژول

رک شبکه به دلیل تعداد زیادی تجهیزات که در خود جای داده اند به الکتریسیته نیاز دارند.. اتصال این تجهیزات به برق از بیرون رک , کاری دشوار و پر هزینه و در عین حال غیر منطقی است. به همین علت از پاور ماژول ها استفاده می شود که درون رک شبکه قرار می‌ گیرند تا همه تجهیزات داخل رک شبکه انرژی خود را از آن تأمین کنند؛ با استفاده از پاور ماژول فقط یک کابل برق از رک خارج می‌شود.

 

سینی رک

سینی رک برای قرار دادن انواع تجهیزات شبکه روی آن‌ و همینطور اضافه کردن تعداد طبقات در رک استفاده می شود. سینی یا طبقه رک دارای دو نوع ثابت و متحرک می باشد که می‌ توانند فضای یک یا دو یونیت را اشغال کنند.

 

 
سینی رک

مجموعه مشاورین فناوری اطلاعات چینود یکی از فعالان در حوزه شبکه های کامپیوتری می باشد که خدمات شبکه شامل نصب و راه اندازی شبکه , پشتیبانی شبکه , پسیو شبکه , امنیت شبکه, ارائه مشاوره در حوزه شبکه و …. ارائه می دهد. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر  و دریافت مشاوره با شماره تلفن 02133816490 (شنبه تا چهارشنه از ساعت 7:30 الی 17) و در روز های تعطیل با شماره 09195330535 تماس حاصل نمائید.

نوشتهٔ قبلی
کیستون شبکه چیست؟ – کاربرد و انواع آن
نوشتهٔ بعدی
سرور چیست – انواع نقش های سروری

دسته‌ بندی مطالب

فهرست