سرور یکی از پرکاربردترین و پر استفاده ترین تجهیزات شبکه است که در نصب و راه اندازی شبکه و پیاده سازی سایر سرویس ها خدمات شبکه به آن نیاز داریم. ما در این مقاله قصد داریم به معرفی سرور , نواع نقش های سروری و انواع سرور بپردازیم با ما همراه باشید

سرور شبکه چیست

سرور شبکه چیست؟

به زبان ساده و متداول می توان گفت سرور شبکه , کامپیوتری است که تمامی کامپیوترها و سیستم های داخل یک شبکه در یک سازمان و تمامی کاربران استفاده کننده از اینترنت بسته به نیاز شان خدماتی در اختیارشان قرار می دهند. یک شبکه مجموعه ای از مولفه های سخت افزاری و نرم افزاری در خود دارد که وظیفه فراهم کردن اینترنت و یا اتصال سیستم های داخلی شبکه یک سازمان و یا اتصال همان سازمان با دیگر شعب و سازمان ها را بر عهده دارد. موقع طراحی شبکه باید تمامی وظایف هر کاربر و عملکرد آن را تعیین کنید تا طراح شبکه بتواند مولفه های سخت افزاری و نرم افزاری را تعیین و روی سرور ها پیاده سازی کنند.

به عبارت دیگر می توان گفت سرور سیستمی است که برنامه و اطلاعات خود را میان سایر رایانه ها به اشتراک می گذارد. یک کامپیوتر شخصی هم می تواند سرور باشد اما یک سرور خوب قابلیت هایی را دارد که آن را قادر به استفاده در محیط ها و شبکه های بزرگ می کند. درواقع یک سرور شبکه خوب امکانات سخت افزاری بالایی (پردازنده قوی , قابلیت ارتقاء رم و منبع تغذیه با قدرت و ….) دارد. که به هیچ عنوان قابل مقایسه با کیسی که از آن به عنوان سرور استفاده می شود , نیست.

انواع نقش های سروری در شبکه

فایل سرور

مدیریت فایل های یک شبکه و همینطور تعیین سطح دسترسی و نحوه دسترسی کاربران شبکه به درایور های مختلف وظیفه ی فایل سرور می باشد و برای برخورداری از این خدمات پیشنهاد میشود برای راه اندازی فایل سرور اقدام کنید.

Application Server

اپلیکیشن سرور , سروری است که برای اجرای مجموعه ای از برنامه های نرم افزاری خاص اختصاص یافته است به همین جهت برنامه های تحت وب روی این سرور شبکه قرار می گیرد

پرینت سرور (Print server)

اگر پرینتری به کامپیوتری که ویندوز سرور روس آن نصب است , متصل باشد قادر خواهید بود پرینتر را میان سایر کاربران شبکه به اشتراک گذارید. در چنین شرایطی به پرینتر شما پرینتر سرور گفته می شود.

Fax server

فکس سرور سیستمی است که در یک سرور شبکه محلی (LAN) نصب شده و به کاربرانی که به شبکه متصل هستند قابلیت ارسال و دریافت فکس را قرار می دهد.

Cache server

سرور کش اطلاعات اینترنت را در حافظه کش خود قرار داده و با این کار سبب می شود تا در دسترسی های بعدی کاربر , به جای اینکه آن اطلاعات دوباره از اینترنت لود شوند از طریق سرور کش در اختیار کاربر قرار داده شوند. که سبب افزایش سرعت اینترنت و کاهش مصرف پهنای باند می شود.

Database server

می توان گفت یک برنامه کامپیوتری است که خدمات پایگاه داده را به سایر سیستم ها ارائه می کند. این نوع سیستم ها معمولا درسازمان ها و شرکت ها استفاده می شوند. در این نوع از سرور تمامی کاربران از سرور و دیتابیس آن استفاده می کنند. به همین دلیل اطلاعات به صورت متمرکز ذخیره سازی و پردازش می شوند.

DHCP Server

این سرور شبکه به طور خودکار به کلاینت های شبکه آی پی می دهد و کلاینت ها می توانند با تعیین محدوده IP سرور به صورت خودکار آی پی دریافت کند. این سرویس روی سیستمی که نسخه سرور روی آن قرار دارد قابل نصب است.

Proxy Server

پروکسی سرور واسطی میان کلاینت و سرور است. به این معنی که زمانی که کاربر دنبال اطلاعاتی مانند صفحات وب  , فایل های مختلف و .. می باشد پروکسی سرور این اطلاعات را از سرور های موجود در اینترنت دریافت کرده و به کاربر تحویل می دهد.

DNS Server

DNS Server وظیفه تبدیل آی پی سرور به نام و نام را به آی پی سرور را بر عهده دارد .به عبارت دیگر عمل name resolution انجام می دهد.

Mail Server

برای ارسال ایمیل معمولا اقدام به راه اندازی میل سرور می کنند، به این صورت که روی سرورهای موجود در شبکه یک سرویس ارسال ایمیل قرار می‌ گیرد و خدمات ارسال ایمیل از طریق آن سرور صورت می‌گردد.

انواع سرور

همه ی کسب و کارها برای راه اندازی شبکه و پیاده سازی سرویس های مختلف نیاز به سرور دارند و نیاز دارند سرور متناسب با نیازهای خود را انتخاب و خریداری کنند. انواع مختلفی از سرور های شبکه هم از نظر ظاهری و هم از نظر عملکرد و امکانات , تولید و در بازار موجود هستند که با توجه به نوع خریداری شده قابلیت ها و امکانات متنوعی را در اختیار شما قرار می دهند. سرورها از نظر ظاهری عبارتند از :

  • شرح وظایف کارشناس امنیت اطلاعات و شبکه
     سرور ایستاده یا Tower : این نوع از سرورها ایستاده هستند و تمامی اجزای سرور مانند CPU , مادر برد , منبع تغذیه و … را در خود جای داده اند و قابل ارتقاء می باشند.
  • null
    سرورهای قابل نصب در رک یا Rack Mount : این نوع از سرورها جهت قرار گیری داخل رک طراحی و تولید شده اند واز فواید این سرورها استفاده بهینه از فضا , مدیریت متمرکز , گسترش پذیری و … می باشد.
  • null
    سرور های تیغه ای یا Blade : این نوع از سرور شبکه در قفسه های پره دار جایگذاری می شوند و در ابعاد کوچکی طراحی شده اندفضای کمتری را در رک اشغال می کنند و در عوض قدرت پردازش بیشتری دارند و مصرف برق کمتری نیز دارند.

شرکت مشاورین فناوری اطلاعات چینود ارائه دهنده انواع خدمات شبکه , پشتیبانی شبکه , امنیت شبکه , پسیو شبکه و … می باشد . جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره 02133816490 در روز های کاری و 09195330535 در ایام تعطیل تماس بگیرید.و با کارشناسان ما مشورت کنید.

نوشتهٔ قبلی
رک شبکه چیست؟ – انواع رک شبکه – اهمیت استفاده از رک شبکه
نوشتهٔ بعدی
فایروال چیست و چگونه کار می کند؟ انواع فایروال

دسته‌ بندی مطالب

فهرست